Letní škola praktické biologie pro pedagogy 2017 (otevřený kurz)

17.7.2017 - 21.7.2017

Pětidenní vzdělávací akce pro učitele ZŠ a SŠ akreditovaná MŠMT jako DVPP (akreditace č. 16316/2016–1–580)

Letní škola pro pedagogy probíhá souběžně s akcí Dobrodružství (nejen) v mikrosvětě pro děti a mládež a jsou na ní 4 místa. Letos nabídky vzdělávání využily 4 ženy – dvě středoškolské učitelky (2× českobudějovické gymnázium) a dvě učitelky ze základních škol (ZŠ Sezimovo Ústí a ZŠ Písek).

Program který byl pro účastnice připraven zahrnoval práci v laboratoři, v terénu, fotografování, odborné terénní exkurze s externími lektory (botanika, entomologie, ornitologie, makrofotografie) – letos jme zamířili na veselské pískovny, ale také didakticko- metodickou část, v rámci které si každá z učitelek připravila pro malou skupinu dětí vlastní lekci – dvě hodiny práce v laboratoři s využitím mikroskopů a stereo-mikroskopů. Lekci každá z účastnic odučila a dále měla možnost se podívat na lekce dalších dvou kolegyň. Celá metodicko-didaktická část pak byla ve skupině rozebrána a všem byla poskytnuta zpětná vazba lektorů i kolegyň-účastnic. Doplňkově se pedagožky zapojily také do některých částí doprovodného – zábavného a sportovního programu, který byl určen pro děti.

Níže si můžete prohlédnout výběr z fotografií a přečíst krátká hodnocení všech pedagožek.

Galerii fotek z letního Mikrosvěta (akce pro děti i akce DVPP) najdete zde.

Podrobnou informaci o všech akcích Praktický průvodce mikrosvětem najdete zde.


Hodnocení účastníků

Děkuji za příjemný týden. Poznala jsem plno nových fajn lidí. Semináře byly inspirující a vždy je perfektní, pokud si můžeme jednotlivé úkoly vyzkoušet sami. Terénní cvičení se zaměřením na botaniku, entomologii i obratlovce provázeli odborníci. Noční odchyt ptáků a kroužkování bylo skvělé!.

Jana Junková, učitelka ZŠ

Bylo to pro mě velmi inspirující a podnětné setkání s lidmi s podobnou krevní skupinou a pohledem na způsob pronikání do tajů přírody. Zde zcela platí jedno velmi staré moudro „ŠKOLA HROU“. Díky za naději! :-)

Kateřina Sedláková, učitelka ZŠ

Akce přínosná pro aktivní učitele, kteří stále hledají nové cesty, jak i biologickým ignorantům ukázat krásy objevování přírody.

Zuzana Kalová, učitelka gymnázia

Letní škola praktické biologie byla pro mě inspirující. Každé takové setkání mě motivuje do další práce. Děkuji :-).

Helena Kubíčková, učitelka gymnázia