Dobrodružství (nejen) v mikrosvětě - pátý ročník

17.7.2017 - 21.7.2017

Pátý ročník letní akce pro mladé biologické nadšence a badatele ve věku od 10 let do ukončení docházky na střední škole.

Letošní LETNÍ MIKROSVĚT byl již pátý v pořadí a po druhé probíhal současně s Letní školou biologie pro pedagogy.

V Hlavatcích se tedy v tomto termínu sešlo 19 mladých biologů (11 – 20 let), 4 pedagožky, 2 lektorky + 3 laboranti (přítomní po celou dobu akce) a 4 lektoři externisté, kteří přijeli zajistit terénní část programu.


Hodnocení účastníků

Je tu hezky, vařej tu dobrý palačinky. Mikroskopujeme a děláme zajímavé věci.

Adéla, 12 let, na Mikrosvětě poprvé

Ahoj, dělá se tu spousta věcí a jistě tě to bude bavit.

Eliška, 12 let, na Mikrosvětě poprvé

Je to tu super: mikroskopujeme, lovíme hmyz a ptáky. Docela ponocujeme.

Kačka, 12 let, na Mikrosvětě potřetí

Mikroskopování bylo skvělé, nic takového jsme ve škole nikdy nedělali.

Jana, 21 let, na Mikrosvětě popáté

Pokud Tě baví biologie, určitě přijeď. Super lidi, příroda a vybavení lepší, než na leckteré střední škole. Skvěle tu vaří a můžeš tu pozorovat věci, které mnohdy znáš jen z internetu. Jeden z nejlépe prožitých týdnů z mých prázdnin.

Vítek, 16 let, na Mikrosvětě poprvé

Na Mikrosvětě to bylo super. Hodně jsem se toho naučila. Hrajeme tu různé hry, mikroskopujeme, fotíme, chytáme ptáky a hmyz a pak je určujeme. Večer máme většinou táborák. Moc jsem si to užila a příště pojedu zase.

Verča, 14 let, na Mikrosvětě popáté

Letošní ročník byl zatím asi nejlepší, program byl velmi rozmanitý. Přibylo spousta nových aktivit. Nejlepší body programu byly mikrobloky, ve kterých jsme letos pozorovali opravdu krásné vzorky. Další pozitivní věcí byl velmi zajímavý fotoblok.

Petr, 18 let, na Mikrosvětě popáté

Mikrosvět byla jistě zajímavá zkušenost. Především jsem si zopakovala. případně rozšířila znalosti. Mikroskopování bylo fajn, ale exkurze byly fakt super. Nejlepší byly středeční pískovny, kde byla entomologie, ornitologie, botanika a sem tam taky něco navíc. Co bylo opravdu super, byli lidi, především vedoucí. Vždy usměvaví a ochotní. Taky se mi líbilo večerní sezení u ohně.

Míša, 16 let, na Mikrosvětě poprvé

Na mikrosvětě jsem se měl výborně. Zajímavý program, mikroskop, focení, nějaké hry, zpívání u ohně, odchyt ptáků. I když jsem tu již počtvrté, program mě bavil.

Adam, 15 let, na Mikrosvětě počtvrté

Bylo to tu zajímavý a celkem vtipný a dobře tu vařej, akorát se nemůže spát do oběda :-).

Tom, 15 let, na Mikrosvětě popáté

Svět mikrosvěta mě stále překvapuje a pořád je co objevovat. Přístup lektorů a jejich nadšení k přírodě je stoprocentní a jejich snaha otevřít nám dveře k biologii není marná. Stále přicházejí s něčím novým a vědomosti nám předávají skvělým a zábavným způsobem. Ačkoli mi název letní ŠKOLA nahání husí kůži, myslím si, že kdyby to na všech školách probíhalo jako tady, každý by měl školu rád.

Žaneta, 15 let, na Mikrosvětě počtvrté