Spolu mimo školu 2016 - 1.B

12.9.2016 - 14.9.2016

Již od roku 2010 připravujeme 2,5 denní pobytové akce pro studenty prvních ročníků táborského Gymnázia Pierra de Coubertina. Na třetí z pobytů školního roku 2016/2017 odjede třída 1. B spolu se svým třídním učitelem.

Tato skupina byla nejpočetnější. Adaptovalo se tu spolu dohromady 28 studentů a jeden třídní :-). Také úterní návštěva pedagogů učících ve třídě byla nejpočetnější ze všech letošních adapťáků, na společenský večer zavítali 4 další učitelé ve třídě (+ nesmíme zapomenout na jednu paní zástupkyni ředitele, která přijela fandit odpoledně při strategické hře týmů).

Všichni si to užili v míře vrchovaté. Fotografie a hodnocení studentů a pana učitele třídního poví jak a co si spolu užívali :-).


Hodnocení účastníků

Třídní učitel hodnotí adaptační pobyt tímto vyjádřením:

Organizace, ubytování a strava.

Organizace kurzu od dopravy přes komunikaci se mnou jako učitelem i školou až po ubytování a stravování byla bezvadná. Informace obdrželi žáci písemnou formou a rodiče i osobně na třídní schůzce zástupcem organizace MIMONI. Doprava autobusem tam i zpět proběhla podle plánu a včas. Obě cesty s námi jel jeden lektor. Zajištěné stavování bylo odpovídající kvalitou dobré školní jídelny.

Program

Program na místě byl vhodně zvolený jak vzhledem k věku žáků, tak z hlediska jejich naladění a aktuálních potřeb. První den převožovaly aktivity na seznámení, druhý den pak prožitkové a sportovní klání a strategická hra. Večer proběhl v režii soutěží třídních týmů.

Lektoři

Program byl zajištěn 3 lektory. Profesně i lidsky považuji jejich vystupování za velice dobré. Program měli zajištěn včetně poměrně náročných pomůcek skvěle. Oceňuji především celkové zajištění akce a to i mimo bloky programu a zároveň určitou schopnost naladění se na žáky a vytvoření prostředí a vedení, které atmosféru nenabourává, ale posiluje. Pozitivně také hodnotím komunikaci se mnou jako třídním a umožnění nenásilného vstupu s mým programem. Možnost zapojení třídního podle jeho možností a schopností je příjemné.

Mgr. Petr Nývlt, třídní 1.B

Studenty jsme požádali o hodnocení formou odpovědí na několik otázek. Vybrané odpovědi na každou z nich jsou zde:

Co Ti osobně kurz nového přinesl a čím si překvapil/a sám sebe?

Myslím, že jsem blíže poznala svoji třídu, zpívala jsem před nimi a udělala ze sebe úplného blbce, což je fajn a už se před nimi nemusím tolik stydět. Já nevím, jestli jsem sama sebe překvapila, ale jsem ráda, že jsem si stihla popovídat skoro se všemi.

Aneta B.

Přinesl mi nové přátele. Překvapilo mě, že se dokážu bavit i s lidmi, s kterými nemám nic společného (nebo jsem si to spíše myslela, že nemám).

Naty

Přinesl mi nové hry, které se mi líbily a využiju je i v mém skautském vedoucím životě. Čím jsem se překvapila? Bála jsem se nějakých stupidních her, při kterých bych se mohla ztrapnit před spolužáky, ale bylo to super.

Lenka S.

Co Tě na adaptačním kurzu bavilo, jaký zážitek považuješ za nejsilnější?

Bavily mě volné chvíle, kdy jsme hráli na kytary. Nejlepší zážitek jsou sportovní aktivity s Luckou, které mě hodně bavily.

Zuzana S.

Parádně zpracované a vymyšlené hry, přívětivost a nenucenost všech položek programu.

Rebeka V.

Nejvíce mě bavilo s holkami zpívat karaoke a tancovat u toho choreografii, kterou jsme vymysleli.

Vendula K.

Co Ti adaptační kurz prozradil o Tvé nové třídě?

Určitě mi toho prozradil mnoho o mých spolužácích jednotlivě. Co koho baví, o co se kdo zajímá a podobně. Hodně jsme se i seznámili například při společném času stráveném u kytary. Myslím, že budeme mít dobrý kolektiv.

Pavla M.

Že jsou mnohem lepší, než jsem očekávala a jsme skvělá parta. Taky že si rozumíme a už teď ty lidi mám raději než třídu na základní škole.

Klára S.

V každé chvíli dokáží rozesmát.

Terka

Co Ti na adaptačním kurzu nesedlo, nezajímalo, nebavilo a příště by si to rozhodně vypustil?

Při kolektivních hrách, hlavně ke konci, jsem byl uřícený a unavený, takže jsem si poslední hry moc neužil, ale všechno se moc povedlo.

Lukáš J.

Málo volného času. Když bylo horko, byli jsme pořád na sluníčku.

Andrea B.

Rozhodně bych vypustila dopolední sportování, protože nejsem sportovně založená a svému týmu jsem nebyla vůbec užitečná.

Lucie D.