Dobrodružství (nejen) v mikrosvětě - 3. ročník

13.7.2015 - 17.7.2015

Již třetí ročník letní školy pro mladé biology se koná v týdnu od 13.7. 2015 opět v Hlavatcích.

Na třetím ročníku letní biologické akce se sešlo 20 biologických nadšenců. Nejmladšímu z účastníků bylo 10 let, nejstaršímu 19 let.

Program mikro a foto/video bloků byl letos zaměřen na týmovou spolupráci. Týmy byly vytvořeny napříč účastnickou skupinou (malí, velcí, zkušení, nováčci).

Terénní část programu se v letošním roce odehrávala v blízkosti Frahelže a loňské duo lektorů (Leoš – botanik a Aleš – entomolog) doplnil do tria Petr – ornitolog. Hlavní novinka přišla na řadu po návratu z celodenní exkurze, protože následovala ptačí noc. Podle toho, kolik měl kdo sil, se mohl s Petrem podílet na odchytu a kroužkování ptáků od 21.00 do 02.00 do rána a opět znovu od 05.00 do 09.00 dalšího dne.

Počasí nám přálo, parta se sešla příjemná, nálada byla výborná, i když díky intenzivnímu programu ke konci týdne přibývalo únavy a většina z nás se nejvíc těšila na postel.

Pár vybraných fotografií nabízíme níže a celou galerii můžete navštívit pod tímto odkazem.

Těšíme se na viděnou příští rok

Pavla (Trcis palustris), Maruška (Babi Tlačule), Mirek, Světlana, Denis, Aleš, Petr, Leoš


Hodnocení účastníků

Při závěrečném hodnocení jsme se zeptali účastníků: Jak jste se cítili? Na začátku… uprostřed… a na konci pobytu. Nálady účastníci vybírali v archu pro hodnocení z nabídky obrázků citových hnutí. A jak to dopadlo?

Na začátku jsme se cítili:

Stydlivě (a to 8×)…vzrušeně… šokovaně…nudně…se­bejistě…spoko­jeně…vesele…frus­trovaně…medita­tivně…blahobyt­ně…

Uprostřed akce pak:

Šokovaně… spokojeně…zvláš­tně…šťastně …vesele…blaho­bytně…podivně… spokojeně (nejvyšší frekvenci měly obrázky 5 = šťastně a 15 = vesele)…

No a na konci?

Šťastně (3×)…zvláštně… záporně (už to končí).. debilně (2× – líbil se mi obrázek:-)…)…strašně (důvod – už to končí)…vesele (6×)…sebejistě…spo­kojeně (4×)…nevěřícně (už to končí?)