Spolu mimo školu 1.A GPdC Tábor

11.9.2013 - 13.9.2013

Spolu mimo školu je dvou a půl denní pobytová akce připravená ve spolupráci OS Mimoni a pedagogů GPdC Tábor. Cílem pobytu bylo umožnit žákům lépe se adaptovat na prostředí nové školy, seznámit se s novými spolužáky, třídním učitelem a vyučujícími ve třídě. Protože se jedná o třídu bilingvního studia, byl zábavný program částečně zaměřen jazykově. Členem lektorského týmu byl rodilý mluvčí a absolventi bilingvního česko-francouzského studia.

Adaptačního kurzu třídy 1.A se zúčastnilo 29 žáků třídy a jejich třídní učitelka. Počasí se bohužel neumoudřilo, spíše naopak,přesto nikomu úsměv na tváři nezmizel. Čtvrteční společenský večer navštívili ještě další 3 pedagogové, kteří budou ve třídě vyučovat. Na hodnocení třídní učitelky i žáků se můžete podívat pod fotografiemi.


Hodnocení účastníků

Adaptační kurz 1.A? Jednoduše, senzační!!!! Kurz 100% splnil svůj cíl a žáci 1.A se seznámili a poznali v nejrůznějších situacích, včetně mě- třídní učitelky Prvotní rozpačitost se velmi rychle vytratila a žáci se zhostili svých rolí při nejrůznějších soutěžích, a to s velkou vervou. Někteří se projevovali méně, jiní více, ale důležité je, že SPOLEČNĚ!! Téměř vždy s ochotou plnili úkoly, které pro nás „Mimoni“ připravili, a ještě se skvěle pobavili. Tímto bych mimoňský tým chtěla za celý kolektiv 1.A pochválit, neboť nám nachystali nezapomenutelné tři dny!!!:-)

Tereza Ptáčková – třídní učitelka 1.A

Při závěrečném hodnocení dostali účastníci 3 otázky

Co se Vám na kurzu líbilo, s čím jste byli spokojeni?

Všechno se mi tu líbilo. Začala jsem se bavit s ostatníma. Nejvíc první den hry v týmech venku. Byla sranda a skvělý program.

Josefína

Hry a soutěže, ubytování, kolektiv, francouzská slovíčka na různých předmětech.

Tereza

Kuchyň dobrá, program taky. Známe se 2 týdny a teď mi to připadá, jakoby jsme se znali rok:) Počasí mohlo vyjít líp, lepší spolubydlící jsem si nemohla vybrat (y).

Petra

Asi nejvíce mě překvapilo ubytování. Kuchyně byla také dobrá. Nakrklo mě včerejší zavázání očí u snídaně. Jinak hry byly docela fajn, ale někdy až příliš zdlouhavé.

Jakub

Bylo to super, líbily se mi hry, jídlo bylo taky dobrý. Až na to, že jsem měla první ráno děsnej hlad,a protože jsem měla svázaný ruce, tak jsem se vůbec nenajedla!:D Jsem ráda, že jsem jela, protože jsem se poznala s ostatníma lidma, který jsou všichni hrozně fajn!

Markéta

Bylo to tu fajn. Adaptační kurz jsem si užila:) Vařej tu dobře a ubytování je pěkný.

Štěpánka

Nejvíc se mi líbila včerejší hra, jak jsme hledali loupežníky. A taky v kuchyni vařili dobře. Ale úplně nejlepší bylo karaoke (Holky z naší školky=).

Simona

Jsem moc ráda, že sem naše třída jela, protože by to vypadalo pořád stejně (u nás ve třídě), jako to vypadalo před adaptačním pobytem. Víc jsme se spojili, poznali a zažili spoustu zábavy. A hlavně jsme se neučili!

Eliška

Nejdřív jsem si myslela, že je to na prd, protože jsme byli po skupinkách a místo toho, abychom se seskupili, jsme proti sobě bojovali o vítězství. Ale ty skupinky se pořád měnily, takže jsem se seznámila a poznala skoro s každým. Bylo to vážně super, myslím, že nám tento pobyt pomohl, abychom se lépe seznámili.

Kristina

Moc se mi tu líbilo. Budoucí třída by sem měla jet, protože se zde skvěle seznámíte s celou třídou. Moc pěkné ubytování.

Hodnocení Kuchyň 2– Pokoje 1 Hry 1–

Pavel

Líbila se mi hra s loupežníky a náš kolektiv.

Iveta

Velká hra se mi zřejmě líbila nejvíc + karaoke. Škoda toho počasí.

Helena

Co vám na kurzu vadilo, co by bylo potřeba změnit/zlepšit?

Všechno se mi líbilo.

Josefína

Jídlo, karaoke, málo osobního času, počasí.

Tereza

Málo volného času:D

Petra

Byla tu zima. Jel bych sem klidně zase. Ne hned, ale někdy určitě. Nelíbila se mi zima a počasí.

Jakub

Nelíbilo se mi počasí. Jinak žádné výtky asi nemám:-)

Štěpánka

Jediná škoda byla, že nám pršelo.

Simona

Při některých soutěžích mi přišlo škoda, že se týmy navzájem shazovaly (psychicky), ale tomu se prostě nedá vyhnout. Jinak žádný další mínusy k tomu opravdu nemám.

Eliška

Málo odpočinku, hodně her, špatné počasí.

Iveta

Některé hry se mi nelíbily a ani mě moc nebavili, hlavně ten první den.

Helena

Doporučili/ne­doporučili byste účast na adaptačním kurzu i vaším následovníkům a proč?

Doporučila bych to všem. Myslím, že je to super začátek školy.

Josefína

Určitě na adapťák jeďte, budete mít možnost se seznámit a lépe poznat své spolužáky. Určitě je lepší být ve třídě, kde se všichni znáte, než když ani nevíte svá jména…:-)

Tereza

Všem doporučuji, aby na adaptační pobyt jeli, bylo to tu strašně fajn!:)

Markéta

Já bych určitě všem doporučila, ať na adapťák jedou, protože tu celou třídu poznáte úplně jinak a najdete si nový přátele.

Simona

Je dobrý sem jezdit, aby třída byla více sjednocená a vycházela spolu. Na těch šest let je to opravdu potřeba=)

Eliška

Měli byste sem přijet, je tu sranda.

Iveta

Jeďte sem, opravdu se líp poznáte.

Helena