Rodinné hry 2008

2.8.2008 - 9.8.2008

Týdenní aktivní dovolená pro rodiny s dětmi s pestrým programem pro děti i dospělé proběhla na stanové základně ve Vrážném (okr. Svitavy).

První srpnový týden roku 2008 proběhla akce pro rodiny s dětmi která je nazvaná Rodinné hry. Akce se konala na stanové základně TJ Sokol Kojetín ve Vrážném (okres Svitavy), zúčastnilo se jí 19 dospělých a 22 dětí, program pro ně připravoval tým 6 instruktorů a o žaludky se staraly 2 kuchařky.

Hodnocení několika účastníků a vybrané fotografie následují. Více o dovolené na táboře a jejím programu si můžete přečíst na http://rodinnehry.wz.cz


Hodnocení účastníků

Milá teto Pavlo, celé naši rodině nedá, abychom se k právě prožitému týdnu ve Vrážném ještě nevyjádřili i písemně, přestože jsme si všechno už řekli u závěrečného táboráku. Už jenom to, že jsme letos do tábora RaD (rodičů a dětí) přijeli posedmé naznačuje, že takto strávená dovolená je pro nás naprosto skvělá. Vždy jsme v tomto prostředí spokojení a rádi se sem vracíme – a bohužel smutní ho opouštíme. I letošní rok nás nezklamal a Ty jsi se svým týmem opět dokázala připravit bohatý program, nejen pro děti různého věku, ale i pro rodiče – taky různého věku :)

Holky v kuchyni jako každý rok vařily tak skvělá jídla, že snad není jediný človíček, který by se i přes výrazně více pohybu, než má v práci u počítače, nevrátil s nabytými kilogramy, které budeme opět všichni těžce odhazovat :)

Podle závěrečného hodnocení u táboráku jsme pochopili, že i nováčkům se tábor velice líbil, bezproblémově se zapojili do našeho „blbnutí“ a týden v krásném prostředí stanů, táboráku a potoka Pepáku ve Vrážném prožili, jak doufáme, také skvěle.

Jediné co nás mrzí a s čím se nemůžeme vnitřně smířit je to, že pomalu nastává čas, kdy bychom měli toto prostředí, tento druh dovolené, tuto partu lidí, opustit. Děti stárnou a začínají být jaksi velké pro tábor RaD. Přesto i Karolínka i Martin nás prosí, abychom příští rok opět jeli. Jejich slzičky při odjezdu z Vrážného a poslední mávání louce a stanům a vám všem vedoucím – jsou důkazem toho, že jsme zde všichni OPRAVDOVĚ SPOKOJENÍ.

Díky Pavli, Alčo, Evi, Adélko, Emane a Martine, díky Hanko a Evo do kuchyně, díky Kapitáne, díky za to, že máme možnost sem jezdit, že toto prostředí známe, že se sem všichni moc rádi vracíme.

Maty (8 let) a Karoli(10 let), Jirka a Kačka Taberyovi (Prostějov)

Chtěla bych poděkovat všem tetám a strejdům, kteří se o nás celý týden starali. Kačenka (3 roky) určitě dlouho nezapomene na zpívání u táboráku, snové či strašidelné postavičky Alenáše, Libuši a Vzteklouše, houpání v síti a spaní ve spacáku. A já na ostatní spolutáborníky, nádherný Vráženský důl, vynikající kuchyni nebo třeba na to, že se Osadníci z Katanu dají hrát klidně v 50 lidech. Přeji do budoucna hodně energie a nápadů a těším se nashledanou!

Věra Kolářová (Praha)

Celkově se nám tábor líbil velice. Musím říci, že vše bylo velmi pečlivě připraveno (a mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že takováto příprava zabere mnoho času). Velice si vážíme práce všech vedoucích, jak těch hlavních, tak těch nejhlavnějších. Vzhledem k věku našeho Vojty patří další dík Alence a Adélce, neboť ty naše „malochy“, jak se tam říká, dovedly krásně zaujmout. Ubytování a stravování perfektní, celková parta dobrá.Co dodat??? Menglerovi jedou příští rok UŽ VŠICHNI ČTYŘI.

Všechny zdraví Jarda a Vojta (3 roky) Menglerovi, Želeč okr. Tábor

Ahoj. Hodnotíme rádi, hodnotíme dobře. Hlavně to, že máte stále všichni odvahu vytvářet programovou nabídku pro tak pestré společenství. Pro děti i dospěláky je to jedinečná příležitost, kdy mohou vyskočit ze své škatulky s popiskou třída ZŠ, povolání, rodina… Činíme tak více či méně rádi, ale za tu příležitost moc děkuji. A taky za to, že i letos nezahálela ani hlava, ani ruce, ani srdce. A že jsem si opět mohla říkat – jó, to je dobrý – na to se musím ještě podívat, to bychom se mohli naučit (jen nevím, jestli nám někde půjčí tu krávu), kam na ty nápady chodí… Tak se prosím všichni opatrujte a za rok na viděnou!

P.S. ..a vůbec nejlepší je ten dlouhý polední klid a pomazánky.

Zdravi Veronika Fraňková, Kuba 8 let, Kačka 6 let, Praha