Spolu mimo školu 2012 - 1.A

17.9.2012 - 19.9.2012

Spolu mimo školu je dvou a půl denní pobytová akce připravená ve spolupráci OS Mimoni a pedagogů GPdC Tábor. Cílem pobytu bylo umožnit žákům lépe se adaptovat na prostředí nové školy, seznámit se s novými spolužáky, třídním učitelem a vyučujícími ve třídě.

Čtvrtého kurzu se zúčastnilo 24 žáků třídy 1.A a jejich třídní učitelka. Žáci 1. ročníku dvojjazyčného česko-francouzského gymnázia byli při programových aktivitách stále v kontaktu s francouzštinou, zejména pak s francouzským lektorem, který byl jedním ze členů lektorského týmu. Společenský večer podpořila čtveřice dalších pedagogů vyučujících ve třídě. Vybraná hodnocení kurzu a pořízené fotografie si můžete přečíst a prohlédnout níže.


Hodnocení účastníků

Zvolená forma: čtyřlístek

Na závěr adaptačního pobytového kurzu Spolu mimo školu byli žáci 1. A Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře požádáni, aby své dojmy z kurzu shrnuli do tzv. čtyřlístku. Čtyřlístek spočívá v tom, že obsah pobytu shrnou do jednoho zastřešujícího výrazu (podstatného jména), dvou výrazů, které pobyt charakterizují (většinou přídavná jména), tří činností a jedné věty o pěti slovech.

Ukázku několika čtyřlístků si můžete přečíst zde:

Super

Velmi dobré

Hraní, běhání, spřátelení se

Bylo to tu strašně hezký

Martina

Super

Krásné, seznamovací

Sport, karaoke, odpočinek

Ty tři dny bych vrátila.

Oli

Zábava

Rychlé, krátké

Běhání, kamarádství

Myslím, že to mělo smysl.

Honza K.

Fajn

Nabité, zábavné

Běhání, hraní, povídání

Byl to zábavou nabitý program.

Iva

Super

Zábavné, krátké

Běhání, sportování, spaní

Bylo to tu fakt super.

Jéža

Bomba

Úžasný, zábavný

Hraní, zpívání, dovádění

Bylo to tu fakt dobrý.

Týna

Paráda

Úžasný, krátký

Zpívání, běhání, hraní

Bylo to tu prostě suprový.

Saša

Hodnocení třídní učitelky

Ve třídě, která prošla adaptačním kurzem, se učí jinak – lépe a radostněji. Škola dostává lidský rozměr, nejde tolik o plnění studijních úkolů a přípravu na život, ale život sám. Tolik poznatek z práce se třídami, které prošly adaptačním kurzem loni.

Jsem velice ráda, že i má třída byla vystavena této zkušenosti a já s ní. Díky tomu se nám, myslím, podařilo nastavit pozitivní pracovně a kreativně naladěnou atmosféru ve třídě a odhalit v zárodku některé problematické vzorce chování, které by studentům i mně mohly potenciálně komplikovat život.

Mgr. Kateřina Kubešová