Spolu mimo školu – 1. D

12.9.2011 - 14.9.2011

Spolu mimo školu je dvou a půl denní pobytová akce připravená ve spolupráci OS Mimoni a pedagogů GPdC Tábor. Cílem pobytu bylo umožnit žákům lépe se adaptovat na prostředí nové školy, seznámit se s novými spolužáky, třídním učitelem a vyučujícími ve třídě.

Prvního běhu se zúčastnilo 31 žáků třídy 1. D se svou třídní učitelkou, na společenský večer zavítali další 3 učitelé ve třídě. Počasí jim přálo a o zábavu nebyla nouze, jak je patrné i z vybraných fotografií. Jak si pobyt užili nám studenti i třídní učitelka přiblížili v hodnocení – viz níže.


Hodnocení účastníků

Zeptali jsme se účastníků:

Na co z téhle akce budeš dlouho vzpomínat?

Bylo to tu super, seznámili jsme se a užili si spoustu legrace. Nejlepší bylo karaoke a psaní vzkazů na záda.

Zuzka

Nejvíce budu vzpomínat na večerní karaoke. Myslím, že se všichni skvěle bavili, proběhlo to v kolektivu. Byla uvolněná atmosféra a já osobně se cítila velice dobře a moc mě to bavilo. Chtěla bych za to všem poděkovat! Jediné co mě mrzelo, a myslím, že nejen mě, čekali jsme mnohem větší účast kantorů, kteří se na nás přijedou podívat.

Míša

Nejvíc budu vzpomínat na karaoke. Protože to bylo pro mě něco nového. Moc mě potěšilo zazpívat si se svými novými kamarády. Opravdu jsme se zase o kousek sblížili a lépe poznali.
Straky

Karaoke

Anet F., Zuzka N., Veru A., Míša

Něco dobrého, špatného, legračního

Vlajky, hořící míč, úkoly

Radim

Dobré – karaoke, špatné – hřebíky, legrační (zajímavé) – toaleťák

Klára

Dobré – společenské hry, špatné – jídlo, zajímavé – přednášky (p. Nývlt)

Sabča

Dobré – sjednocení kolektivu, poznání se navzájem, špatné – úterý, moc složitých úkolů, dlouhá doba, legrační – karaoke.

Valentýna

Dobré – hry. Milé bylo, že se zapojovali i učitelé. Špatného – myslím, že nic, legrační – karaoke.

Kristýna

Něco těžkého, lehkého, zajímavého

Myslím si, že z těžkých aktivit bych vypíchla logická cvičení. Některá z nich byla opravdu těžká. Velice zajímavé bylo stavět hřebíky. Některé sportovní aktivity byly lehké.

Kamča

Těžké – logické hry, lehké – sportovní hry, zajímavá – strategická hra.

Sabina, Klára

Těžké – hřebíky, lehké – výroba koláže, zajímavé – karaoke.

Bája V.

Jel/a bys na takovýhle kurz znovu a proč?

Jasně! Byla sranda a lépe jsme se poznali.

Aneta F., Zuzka N., Veru A., Míša B.

Určitě bych jel, protože jsou tady dobré aktivity, zábava, člověk se tady nenudí. Nejvíce mě bavilo karaoke. U toho jsme se dost zasmáli.

Bary

Určitě bych sem jela znovu, protože nás jako nové lidi ve třídě tento kurz velmi stmelil. Poznali jsme se díky kolektivním hrám a „celé“ ty tři dny, které jsme byli ve své blízkosti jsme se hodně poznali.

Míša

Hodnocení třídní učitelky:

Adaptační pobytový kurz pro první ročníky =bezva nápad!!! Nejcennější na celém programu je to, že noví spolužáci mají šanci poznat se hned na začátku školního roku. Velmi oceňuji, že se nakonec na pobyt přihlásilo všech 31 studentů 1.D. Měli jsme štěstí – celou dobu bylo nádherné počasí, a tak jsme si mohli naplno užívat všechny aktivity a lektoři se nemuseli trápit s „mokrou variantou“. Při každé aktivitě se měnilo složení družstev, takže se snad nemohlo stát, že by se někdo s někým nepotkal a nespolupracovali spolu. Na své si určitě přišli jak příznivci her a sportu, tak i hloubaví řešitelé logických úloh, protože aktivity se ve svižném tempu střídaly jedna za druhou. Bavila nás i noční hra, i když únava nás už zmáhala. Lektoři se o nás vzorně starali, všechno měli do puntíku připravené a promyšlené a vhodně přizpůsobovali program situaci. Ubytování i jídlo jen podpořilo dobrý dojem z celé akce. Všem vřele doporučuji, já sama jsem si to moc užila a myslím, že 1.D je už teď dobrá parta.

Zuzana Nováková, třídní učitelka