Spolu mimo školu 2022 - 1.A

7.9.2022 - 9.9.2022

Adaptační kurz pro 1.A šestiletého česko-francouzského studia GPdC pod vedením Martina Smrže.

Kurzu se zúčastnilo 30 žáků se svou třídní učitelkou. Společenského večera se zúčastnili další 3 vyučující školy.

Fotek dáváme jen pár, více fotek v albu na našem Facebooku.


Hodnocení účastníků

Hodnocení třídní učitelky:

Adaptační pobyt v Hlavatcích byl podle mého názoru skvělý, je to určitě něco, co je pro nové studenty potřebné, aby se poznali, stmelili jako tým. Aktivity byly různorodé, přiměřené fyzické i duševní náročnosti. Studenti byli dostatečně motivováni, aby se zapojovali, činnosti probíhaly uvnitř i venku.

Počasí nebylo vždy ideální, přesto žáci soutěžili i za deště, což je podle mě super, ne vždy jsou podmínky nejlepší a člověk se musí přizpůsobit, vyjít ze své komfortní zóny a vypořádat se se stresovou situací.

Ubytování bylo taktéž fajn, bydlení v početnějších skupinách opět přimělo studenty naučit se přizpůsobit či se uskromnit. Stravování bylo odpovídající, snídaně byly velmi pestré, nabídka široká.

Lektoři byli vynikající, motivující, uměli si udržet a sjednat pořádek, „vyburcovat“ děti, aby se zapojovaly a soutěžily. Celkově si myslím, že byl adaptační pobyt velmi přínosný, a obzvláště i tento kurz zaměřený na francouzštinu (společná francouzská písnička ve čtvrtek či pohádky na dobrou noc).

Magda Lenochová

Vybraná hodnocení studentů:

Adaptační kurz se mi líbil. Líbilo se mi, že se průběžně střídaly skupiny, takže jsem byl s jinými lidmi.

Filip

Pouze bych rád podotknul, že ta včerejší hra s tou GPS a mapou byla dobrá až na to, že bylo opravdu hrozné počasí (rozmyslel bych si příště, jestli za ošklivého počasí je dobrý nápad hrát hry venku). Jinak vše bylo krásné a moc jsem si to užil.

Ludvík

Kurz se mi líbil, seznámila jsem se se spolužáky a něco se o nich i dozvěděla. Všichni jsme se sblížili. Některé aktivity mi samozřejmě byly trochu nekomfortní, ale většina byla dobrá a promyšlená.

Dorota

Pobyt se mi líbil, ale vyměnila bych matrace a před dlouhými fyzickými aktivitami bych udělala rozcvičku.

Klaudie

Celkově mě celý adapťák bavil. Nějaké hry ale byly nudné (včerejší hra s mapou a gps) a trapné (nošení křupek s kolíčkem). Každopádně jsem si to jinak užila. =)

Anna

Nic moc. Nebylo to pro mě.

Nela

Kurz se mi líbil z důvodu seznámení s novou třídou a sportovních aktivit. Bylo to naprogramováno dost dobře. A bylo to pro mě zábavné. Jsem rád, že jsme sem jeli.

Petr

Kurz se mi líbil, hlavně ty sportovní aktivity, jako byl minibaseball. Je dobré, že jsme se seznámili více než jenom ve třídě. Jenom by mohlo být více volného času. Sranda byla tak, jak má být.

Daniel

Všechno i se stravou bylo parádní, za to děkuji. Pro mě bych vynechal návštěvu psycholožek. Jejich vyprávění a podobné věci mi zrovna nejsou pochuti.

Jaroslav

Všechno bylo dobré až na to, že jsme měli furt jiné týmy (tak jsem furt zapomínal, s kým jsem), ale zase jsme se líp seznámili.

Eduard

Přidala bych rozcvičku, vždy jsem potom byla ztuhlá a celkem špatně se mi chodilo, vstávalo, apod. Aktivity byly zajímavé a zábavné. Večerníčky byly též poutavé. Galavečer byl skvělý a velmi se mi líbila vystoupení.

Hedvika