Spolu mimo školu - 1.A 2020

9.9.2020 - 11.9.2020

Poslední turnus letošních adapťáků byl připraven pro 1.A šestiletého bilingvního česko-francouzského studia lektorským týmem Martina Smrže.

Na poslední turnus dorazilo 18 studentů 1.A se svou třídní učitelkou.

Jako již posledních několik let vede tým bilingvního studia lektor, který je sám absolventem stejného typu studia. V týmu s ním letos spolupracovaly dvě další absolventky a to osmiletého oboru studia na GPdC. Tedy tento kurz vedl 100% absolventský tým GPdC :-).

Počasí vyšlo trochu hůř (občas sprchlo), žádná hrůza to ale nebyla. Na druhou stranu, jako již několik let, se povedlo, že na společenském večeru „francouzské“ třídy se sešla pěkná skupinka učitelů ve třídě + učitelů z francouzské sekce – přijelo jich 5 a užili si s dětmi čtvrteční večer.


Hodnocení účastníků

Hodnocení třídní učitelky::

Ke kurzu 1.A bych řekla asi tohle: způsob, jakým je vedený, je přínosný, děti se opravdu poznají z nejrůznějších stránek, učí se spolupracovat, nebát se spoléhat jeden na druhého. V tomhle ohledu kurz přesně splňuje očekávání. Program je dost náročný, takže jediné vylepšení, které bych navrhovala, je začínat vždy ve středu, aby na kurz navazoval víkend a děti si jednak mohly odpočinout, jednak všechno vstřebat. Stejně jako třídní:-). Děkuju za spolupráci, moc se mi líbila, a těším se zase někdy nashle.

Kateřina Rinkeová, třídní učitelka

Několik vybraných hodnocení žáků třídy:

Moc se mi tu líbilo, hlavně včerejší PARTY. Lidi tu byli super, ALE NEMŮŽU SE ANI POHNOUT.

S láskou ochrnutá Natálie

Plus: Dobrý program, zábavné hry Mínus: Málo spánku, nízké stropy

Adam

Bylo to super! Hodně se mi líbila „snídaně kriplů“. Program byl velmi zábavný a zajímavý. Je škoda, že jsme tady byli jen tři dny.

Ema

Bylo to velmi dobře zorganizované. Poznala jsem spoustu nových her. Ale úplně nadšená jsem nebyla z posledního večeru, kde jsme museli vystupovat, jinak hry mezitím byly super.

Justýna

Bylo to super! Myslím si, že všichni máme plno nových a skvělých zážitků. Hodně jsem se s ostatními seznámila. Zvlášť s holkama na pokoji, které jsou skvělé. Jsem moc ráda, že jsem tu byla. Jediný, co mě nebavilo, je to, že mě hodně bolí nohy. Ale i tak to bylo skvělý.

Viola

Bylo to fajn, užila jsem si to. Jídlo bylo taky dobrý, ale na mě moc masa:) Program byl zajímavej, ale moc běhání. Nejvíc mě bavil softball.

Johanka

Byla tady opravdu zábava, moc mě to tu bavilo a vůbec jsem se nenudil. Hry mě bavily a jídlo bylo taky dobré. Líbilo se mi tu.

Jeroným

Bylo to moc fajn. Moc se mi líbily hry, co jsme hráli, a to, jak byly promyšlené. Je super, že jsme měli možnost seznámit se i mimo školu. =) Celý adapťák se mi moc líbil.

Barbora