Angličtina žádná dřina - Benešov 2021 (uzavřená akce)

26.11.2021 - 28.11.2021

Skupina absolventů 1. dílu našeho cyklu Angličtina žádná dřína (turistická angličtina) z gymnázia v Benešově se po několika odkladech dočkala druhého dílu semináře (S angličtinou ve dne v noci zvládnu každou situaci)

Poslední listopadový víkend se 7 účastnic z Gymnázia v Benešově konečně dočkalo svého několikrát odloženého pobytového kurzu angličtiny. Kurz byl zaměřen nejen na konverzaci v angličtině, ale zohledňoval také výrazně well-being všech zúčastněných. Přenesli se totiž do „Headonia Resort & Spa“.

V průběhu lázeňského pobytu, rozuměj interaktivního kurzu anglického jazyka, si zúčastněné pedagožky užily i celou řadu společenských aktivit, které k anglosaskému způsobu života neodmyslitelně patří – vyrazily do galerie, muzea či kavárny, zjišťovaly informace o lázeňském rezortu v turistickém informačním centru, zaskočily si na čaj o páté a naučily se, že zamíchat pravý anglický čaj může být opravdové umění, uvařily si typickou britskou večeři a nechyběly ani dostihy a sázky. To vše s využitím základních konverzačních frází a ustálených spojení a procvičováním slovní zásoby v simulovaných situacích v neutuchají pohodové atmosféře.

Kurzy Angličtina žádná dřina lze financovat z projektu „Šablony“ (Cizí jazyky) a my jsme rádi, že této možnosti Gymnázium Benešov využilo. Kurz totiž bavil nejen účastnice, ale i lektorky a už se těšíme na další pokračování.


Hodnocení účastníků

Všechny už jsme v Hlavatcích na víkendovém kurzu byly, takže jsme věděly, že to stojí za to. Ovšem podzimní termín se spoustou pracovních a rodinných povinností v nás pozitivní očekávání předem ne a ne nastartovat. Dokonce jsme spolu některé v práci sdílely nenadšení ohledně hromady potřebných rekvizit s sebou a taky pocit všeobecné únavy. Ovšem po příjezdu do Hlavatců se jako mávnutím kouzelného proutku rozpustily i zbytky čehokoli negativního a lektorky nám opět naservírovaly řadu zajímavých a inspirujících aktivit. Zapomenutá slovíčka ani gramatické jevy nebyly problémem, vždy přišla jemná pomoc, program byl zábavný, nabitý, utekl jako pověstná voda… Nelze než doporučit.

J. Poláková