Spolu mimo školu - 1.B 2019

4.9.2019 - 6.9.2019

Adaptační pobyt pro třídu 1. B Gymnázia Pierra de Coubertina Tábor.

Adapťáku 1.B se zúčastnilo 32 žáků třídy a jejich třídní učitel. Programový tým vedl Pepa Boháč.


Hodnocení účastníků

Hodnocení třídního učitele

ADAPTAČNÍ KURZ 1. B (HLAVATCE 4. AŽ 6. ZAŘÍ 2019)

Často společností rezonuje, že seznamovací kurzy nově příchozích studentů nemají význam a ke stmelení kolektivu nepřispívají. Musím říci, že tento názor zaznívá především v případech, kdy je špatně zvolen styl samotného „adapťáku“ a není správně vyplněn všechen volný čas studentů, kteří se následně nudí.

V Hlavatcích se snaží, což velmi kvituji, vyplňovat kurz různými typy aktivit od sportovních, přes odpočinkové a ryze seznamovací až po hry aktivizující žákovský, po prázdninách mnohdy stávkující, mozek. Samozřejmě se výběrem aktivit nezavděčíte všem, ale myslím si, že vše přispělo k navození pozitivní nálady v kolektivu a vytvoření příhodného prostředí důležitého pro další čtyři roky společného studia. Vše skloubeno s milým přístupem koordinátorů (nebrání se zapojení učitelů do aktivit, naslouchají požadavkům, aj.), venkovským prostředím a klidnou lokalitou vytváří ideální prostor pro takového kurzy. Někteří jedinci si možná postěžují na nedobré jídlo ve stravovně, ale ruku na srdce: nebylo už těch hranolek a smažáků dost?!

Celkově tedy hodnotím kurz pozitivně a i ze strany třídního učitele jsem si čas strávený v Hlavatcích velmi užil.

Mgr. Martin Másílko (tř. učitel 1. B)

Z hodnocení studentů jsme vybírali z těch, která byla podepsaná, čitelný a nekolektivní… a tím se nakonec stalo, že ač je třída smíšená, hodnocení máme pouze od dívek.

Hry první den se mi líbily a bavily mě. Druhý den mě bavily hry dopoledne, odpolední hra byla moc dlouhá, mohla být proložena více hrami. Ubytování bylo super, líbila se mi volnost, že jsme měli posunutou večerku. Večerní program poslední den byl hezkým zakončením adapťáku, to byl dobrý nápad. Z adapťáku mám celkově dobrý pocit.

Marťa

Na adaptačním kurzu se mi líbilo. Hry a úkoly mě bavily, ráda jsem se zapojila. Jediné, z čeho jsem nadšená nebyla, bylo Karaoke. Naštěstí to nakonec bylo v pohodě. Jídlo mi chutnalo, neměla jsem s ním problém. Kolektiv třídy je super, ráda jsem se s ostatními seznámila. Celý adapťák hodnotím kladně.

Eliška T.

Na začátku se mi líbilo seznámení a večerní hra, která byla zajímavá. Líbilo se mi, že jsme měli celkem volnost. Hry byly zábavné a originální, akorát 3hodinová logická hra byla trochu zdlouhavá. Nejvíce mě bavil večerní program s vystoupeními. Celý adapťák jsem si moc užila.

Tereza J.

Pobyt v Hlavatcích jsem si moc užila. Jsem ráda, že jsme se všichni dobře poznali. Mimoni nám poskytli perfektní start na naši čtyřroční cestu. Díky.

Valerie H.

Já jsem si to moc užila, jen jídlo mi občas nechutnalo a některé hry mi přišly nesmyslné (třeba ty balónky). Ale jinak to bylo moc fajn.

Kačka M.