Angličtina žádná dřina I. Benešov, 2. skupina

29.6.2019 - 1.7.2019

Od soboty 29. června do pondělí 1. července se konal druhý turnus pobytového kurzu Angličtina žádná dřina I – S žáky/studenty na školní akci v zahraničí. Šest vyučujících z Gymnázia Benešov posílily kolegyně z Gymnázia v Třeboni a Sedlčanech.

Hned den po vysvědčení, v sobotu 29. června 2019 vyrazilo osm vyučujících gymnázií v Benešově, Třeboni a Sedlčanech na pobytový kurz Angličtina žádná dřina I s podtitulem S žáky/studenty na školní akci v zahraničí. Pro Gymnázium Benešov to byl dokonce už druhý turnus, osm kolegyň benešovského gymnázia se našeho stejného kurzu zúčastnilo již v březnu 2019.

V sobotu ráno vyjel pomyslný autobus Headonia (Head – hlava, Headonia = Hlavatce :-)… ) tours na zájezd do Londýna. Všechny účastnice zájezdu tak mohly prožít nejrůznější situace, které při skutečném cestování obvykle nastávají: našly si vhodné ubytování, ubytovaly se v hotelu, vyřešily stížnost na recepci, naplánovaly si výlet v Londýně (včetně nákupu oblečení, občerstvení v tradičním fast foodu či návštěvy památek a místních atrakcí), vedly konverzaci společenskou i úřední (na policii či na přepážce ztrát a nálezů), pochopitelně v angličtině. Cílem takto zaměřeného kurzu je oprášit již dosažené jazykové znalosti účastnic pro jejich použití v praxi. Kurz je proto vhodný pro všechny učitele, kteří ač angličtinu neučí, jsou ji nuceni někdy používat, třeba když jedou jako pedagogický doprovod do zahraničí.

Věříme, že naše ochotné, komunikativní a po všech stránkách spolupracující účastnice se teď už v zahraničí neztratí.


Hodnocení účastníků

Když jsme se přihlašovaly, očekávaly jsme intenzivní kurz, který zábavnou formou projde jednotlivé situace, které mohou při výjezdu do zahraničí, ať již se studenty nebo bez nich, nastat. Naše očekávání se splnila a nejen to. Po absolvování kurzu jsme získaly chuť znovu se angličtině věnovat.

Obě lektorky – Eva Kotrčková a Petra Sekalová byly milé, trpělivé, ale především nás dokázaly vtáhnout do jednotlivých aktivit. K dispozici byly vždy materiály se slovní zásobou, odpadl stres z chybějících slovíček. Čas rychle plynul, přestože program byl rozvržený až do večerních hodin. Během celého kurzu panovala příjemná atmosféra a užili jsme si spoustu legrace.

Děkujeme oběma lektorkám a kurz všem doporučujeme.

za účastnice kurzu z Gymnázia Benešov Eva Kuťáková

V dotazníku zpětné vazby měly účastníce ohodnotit body na škále 1 – 10 (10 bodů = nejlepší) program, organizaci kurzu a ubytování se stravováním.

Děkujeme a těšíme se na viděnou někdy příště.