Spolu mimo školu 2021 - 1.B

6.9.2021 - 8.9.2021

Adaptační kurz třídy 1.B GPdC Tábor

Třída 1.B dorazila do Hlavatec v plném počtu 32 studentů + 1 třídní učitel. Na místě na ně již čekal natěšený lektorský tým z Plzně – Pepa, JIrka a Eliška… a společné 3 dny všem utekly jako voda. Na společenský večer dorazily další dvě vyučující ve třídě. Zdá se, že si všichni navzájem padli do oka, tak jim přejeme, aby jim to spolu ty 4 roky klapalo tak skvěle, jako na adapťáku.


Hodnocení účastníků

Hodnocení třídního učitele:

Je vždycky podezřelé, když cokoli hodnotíme jen v superlativech. Ale nedá se nic dělat, při hodnocení tohoto adaptačního kurzu se bez superlativů neobejdu.

Jednak proto, že na něj přijela skvělá třída, na které je vidět obrovská chuť do života obecně i velká chuť do společného života ve škole i mimo ni. Třída, kterou charakterizuje velká otevřenost, komunikativnost, ale taky smysl pro férovou hru a pro vzájemnou ohleduplnost. Třída složená z různě naladěných osobností, které se ale chtějí a dokáží respektovat a zajímat se o sebe navzájem.

Jednak proto, že kurz zajišťovala bezvadná a skvěle sehraná parta lektorů, na které oceňuju především přátelský přístup ke studentům, empatii, hravost, smysl pro humor a nadsázku, ale zároveň velice zodpovědný přístup k vedení kurzu. Myslím, že právě kvůli všem těmto vlastnostem se lektoři pro studenty naprosto nenásilně stali přirozenou autoritou.

Jednak kvůli pečlivě a promyšleně vystavěnému programu, který dal studentům a studentkám maximální prostor pro vzájemné a nikoliv jen povrchní poznání. Vnímám jako velice pozitivní i to, že program dal studentům a studentkám občas fyzicky i mentálně docela zabrat, že ale vždycky měli i dostatek času k odpočinku a regeneraci.

Ideální podmínky pro kurz poskytuje i hlavatecké školicí středisko, které je podobným akcím doslova šité na míru: pohodlné ubytování, útulná společenská místnost, jídelna, hřiště, vše je tu blízko a po ruce.

Sečteno a podtrženo: nenapadá mě nic, co bych mohl tomuto adaptačnímu kurzu vytknout. Osobně jsem moc rád, že jsme do společného třídního života mohli vstoupit právě v Hlavatcích a právě s tímto týmem.

Tomáš Míka, Gymnázium Pierra de Coubertina Tábor

Vybraná hodnocení studentů:

Co Ti osobně kurz nového přinesl a čím si překvapil/a sám sebe?

Mě hodně překvapilo to, že jsem se před tolika cizími lidmi vůbec nestyděla a myslím si, že se z nás stala skvělá parta, a ne několik oddělených skupinek.

Anonym

Neočekávala jsem od sebe vtipné vystoupení před třídou. Myslím tu kapelu. Pro mě to není obvyklé. Víc jsem se otevřela a jsem za to ráda.

Viky L.

Určitě se z nás stala skvělá parta, ve které se nikdo nestydí a můžu být sama sebou. Jinak mě překvapilo, jak můžu být úplně novým lidem plně otevřená.

Dája F.

Co Tě na adaptačním kurzu bavilo, jaký zážitek považuješ za nejsilnější?

Bavilo mě nejvíc večerní hraní „svíčkového fotbalu“ a hraní na kapely.

Jakub Ř.

Na kurzu mě obecně bavily všechny aktivity, které jsme dělali a za nejsilnější zážitek považuji diskotéku a naše karaoke.

Niky M.

Celý pobyt zde mne bavil a vypíchnul bych odpolední hru, kterou jsme absolvovali v úterý a naší menší (třídní) diskotéku.

Anonym

Co Ti adaptační kurz prozradil o Tvé nové třídě?

Nejspíše to, že se každý baví s každým a myslím si, že se nenajde nikdo, kdo by ostatní pomlouval nebo rozhádal třídu.

Anonym.>

Myslím si, nebo spíš doufám, že to, jaká dobrá parta se z nás stala za dva dny, nevyprchá po návratu do školy (to se určitě nestane). Naše třída se zdá jako parta zábavných, chytrých a talentovaných lidí, kteří spolu budou dobře vycházet a spolupracovat.

Kateřina M.

Myslím, že naše nová třída je skvělá a skvělá taky bude, dokážeme spolupracovat a vzájemně si pomáhat.

Anonym

Co Ti na adaptačním kurzu nesedlo, nezajímalo, nebavilo a příště by si to rozhodně vypustil/a?

Ze začátku jsem si myslela, že mě nebude bavit úterní dopoledne, ale nakonec mě bavilo vše.

Anonym

Nesedla mi úterní odpolední hra svojí délkou. Nevypouštěl bych jí, ale zkrátil bych jí.

Jakub Ř.

Nesedlo mi to, že včerejší lívance vypadaly jako kuře s bramborama :-). A možná úterní „snídaně kriplů“, docela bych na to jídlo ráda viděla :-)..

Dája F.