Spolu mimo školu - 1.A 2019

2.9.2019 - 4.9.2019

Adaptační pobyt pro třídu 1. A Gymnázia Pierra de Coubertina Tábor.

Kurzu 1.A se zúčastnilo 29 nových studentů bilingvního oboru studia a jejich třídní učitelka. Program tohoto turnusu připravoval tým ing. Martina Smrže a byl to tým složený ze samých absolventů Gymnázia Pierra de Coubertina.


Hodnocení účastníků

Hodnocení třídní učitelky

Od adaptačního kurzu jsem očekávala několik věcí, vše se splnilo. Seznámila jsem se se svými budoucími žáky v příjemném prostředí, díky různým hrám a soutěžím. Měla jsem tak příležitost vidět je při aktivitách, které je bavily, a kde mohli projevit své zájmy i dovednosti. Zároveň také poznali oni mně a doufám, že nám to pomohlo vybudovat základ vzájemné důvěry. Aktivity byly pro mě nabídkou, takže jsem se necítila nijak svazována povinnostmi, ale mohla jsem jít s žáky do každé „akce“ dobrovolně. Prostředí Hlavatců mě také potěšilo, je vybavené do každého počasí (klubovna i velký venkovní areál s hřištěm). Organizátoři na mě působili jako sehraný tým. Získali si respekt dětí a fungovali jako hlavní dozor, díky čemuž jsem nemusela zastávat roli zlého hlídacího psa. Všechno měli připravené a promyšlené. Co se týče programu, jednotlivé aktivity mi přišly různorodé a originální. Střídaly se hry pohybové a logické. Velmi se mi líbilo, jak organizátoři rozdělovali třídu do skupinek tak, aby se děti co nejvíce promíchaly a seznámily se tak každý s každým. Třešničkou na dortu pro mě bylo čtení pohádky před spaním.

Mgr. Jitka Pazderová, třídní učitelka

Vybraná hodnocení studentů

Když jsem jela na adaptační kurz, nevěděla jsem, co mám čekat. Hned po příjezdu nás ubytovali do pokojů. Pokoje se mi moc líbily a byla jsem překvapená, jak hezké to tam bylo. Všechny hry, které pro nás připravila skupinka Mimoňů, mě moc bavily. Jídla byla velice dobrá, snídaně jsem měla nejradši. Prostředí, kde jsme se pohybovali, bylo útulné. Při pauzách jsme si mohli zajít např. do obchodu nebo do místní hospody. Celý pobyt se mi moc líbil, ale myslím si, že se budeme všichni nějakou ještě seznamovat.

Michaela

Adapťák jsem si užil, většina her mě bavila. Volného času bylo dost, postele byly pohodlné. Jídlo bylo výborné, bylo ho dost. Wifi byla trochu slabší. Nebavilo mě ale zpívání na galavečeru. Z aktivit mě nejvíc bavil orienťák.

Hubert

Plus: Skvělý program, osmilůžkový pokoj, křesla (nahoře), hodní organizátoři.

Mínus: Méně dobré jídlo (obědy, večeře), nepohodlné koberce (nahoře)

Anna

Pobyt zde jsem si užil. Program se mi líbil, i když byl únavný, tak jsem se aspoň nenudil, i když bych některé body programu raději nedělal, tak jsem si to tu užil.

Jáchym

Plus: Hodně soutěží, vybavené pokoje, zábava, čistota, večerníček

Mínus: Málo koupelen

Celý adaptační kurz stál zato. Nejlepší byly snídaně. Když jsem sem jela, tak jsem tu nikoho neznala. A když odjíždím, tak znám skoro všechny.

Natálie

Moc děkuju, že jsme mohli mít adaptační pobyt právě u Mimoňů. Ubytování bylo super, jídlo také a za všeho nejlepší byli organizátoři celého pobytu. Všechny hry, které pro nás připravili, byly super, byly náročné či odpočinkové. Naše třída se pomocí tohoto pobytu skvěle seznámila=)

Cedrik