Dobrodružství (nejen) v mikrosvětě - 7. ročník

15.7.2019 - 19.7.2019

Pětidenní letní škola biologie pro mládež od 10 let do ukončení středoškolského studia (7. ročník)

Sedmý ročník byl z hlediska účasti komornější. Sešlo se 13 mladých badatelů, kteří byli rozděleni do dvou týmů – mladí – KADETI (později z vlastní iniciativy přejmenováni na KADĚTI) se seznamovali se základy mikroskopické techniky. Starší a zkušenější účastníci se po přijímacím řízení do týmu forenzních analytiků rozdělili na ALFA a BETA forenzní týmy a pracovali na analýze důkazů z místa zločinu.

Vše dopadlo dobře, podařilo se zajistit dostatek pádných důkazů aby pachatel trestného činu mohl být v závěru akce dopaden a předán spravedlnosti.

Reportáž z průběhu řešení „hlavatecké vraždy“.

Reportáž z dopadení hlavateckého vraha.


Hodnocení účastníků

Zadání hodnocení pro děti: Napište text, který byste napsali na pohlednici nebo do krátké zprávy mobilem) kamarádce/kama­rádovi jako pozdrav z Mikrosvěta, ze kterého bude zřejmé, co se tady dělo a jak se Vám tu líbilo.

Ahoj Klári, jsem na biologickém táboře. Moc se mi tady líbí. Moc doporučuji. Je tady super parta a super lektoři. Pozdravuj všechny.

Rozárka, 9 let

Ahoj, pokud chceš zažít opravdu jedinečných a nevšedních 5 dní, přijeď na Mikrosvět. Letos jsme vyšetřovali vraždu a bylo to opravdu napínavé.

Vítek, 18 let

Zdar Prde, je to tu zajímavý, dokonce i po sedmé a to se cení. Je to tu pěkný i pro někoho, kdo se o biologii tolik nezajímá. Ale ze všeho nejlepší je tu kolektiv.

Tom, 17 let

Ahoj Markét, zdravím Tě z Mikrosvěta, je to tu úžasné a hodně zábavy. Mikroskopujeme, cestujeme, sportujeme atd, doufám, že se mnou příští rok pojedeš.

Kačka, 12 let

Milý kamaráde, jsem na mikrosvětě. Mám se tu moc dobře. Každý den ráno jdeme na rozcvičku a dopoledne sportujeme. Přes den máme také laborky, kde zkoumáme různé věci pod mikroskopem nebo pod lupou. Večer děláme táborák a zpíváme. Ve středu jsme byli na výletě v rašeliništi. Je to tu bezva. Spoustu se toho naučíme o přírodě. Dokonce vyšetřujeme vraždu! Doufám, že příště také přijedeš.

Kačka, 14 let

Je to tu k přežití, celý den nás nutí sedět u stolů a řešit nějaký kriminalistický úkol (orgány činné v trestním řízení to stejně zase zbabraj). Pak nás zas vyženou ven a nutí nás běhat jako křečky v kolečku. Večer nás smaží u táboráku pyromani, ani lehnout si nemůžeme jít, kdy chceme. A ani hygiena se tu nevede, odstřihli nás od vody. Příště bys mohl jet taky, Na vzpouru je nás pořád málo ;-).

Matouš, 17 let

Ahoj, tady je to úžasné, je tady zábava, legrace a plno jedinečných vzpomínek a vědomostí.

Toník, 10 let