Angličtina žádná dřina III. - kulturní výměna

1.2.2019 - 3.2.2019

Intenzivní konverzační kurz angličtiny pro učitele všeobecně vzdělávacích předmětů určený pro pedagogy z Gymnázia Pierra de Coubertina Tábor.

První únorový víkend strávilo 8 učitelů Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře aktivním „odpočinkem“ s angličtinou. Kurz nazvaný Angličtina žádná dřina III – Se školou na výměnném pobytu – část přijímání v České republice aneb Hostíme zahraniční partnery (Intenzivní tematický kurz angličtiny pro učitele všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů) se konal 1. – 3. února 2019 ve vzdělávacím středisku v Hlavatcích.

Cílem kurzu bylo oprášit jazykové znalosti účastníků a připravit je jak teoreticky, tak prakticky na přijímání zahraničních partnerů školních výměn na domácí půdě. Naučili se vyzvednout návštěvníky na letišti či nádraží, zapříst s nimi společenskou konverzaci, ubytovat je u sebe doma, pohostit je anebo třeba provést po vlastní škole. Na závěr si také vyzkoušeli zorganizovat výlet pro zahraniční studenty, a to všechno v angličtině.

Kurz je určen pro učitele, kteří nemají cizí jazyk v aprobaci. Od toho se také odvíjí jeho program kurzu. Ten je plně podřízen účelu kurzu – v tomto případě obstát jako hostitel se vším, co to obnáší.


Hodnocení účastníků

Kurz by se také mohl jmenovat „Angličtina velká radost“, protože díky přístupu, nasazení a schopnostem lektorek a díky promyšlenému střídání různých aktivit jsem se sice maximálně efektivně učil, ale zároveň se po celou dobu výuky neuvěřitelně bavil. Nemám příliš příležitostí mluvit anglicky, lektorkám se ale v rekordně krátkém čase podařilo dosáhnout toho, že se pro mě angličtina stala naprosto přirozeným dorozumívacím prostředkem. Velkou výhodou kurzu je také domácké zázemí hlavateckého školícího střediska, ve kterém se člověk od začátku cítí dobře a uvolněně.

Tomáš Míka, Gymnázium Pierra de Coubertina Tábor

Seminář byl velmi dobře organizovaný, díky nejrůznějším aktivitám jsem se naučila spoustu nových slovíček a vyzkoušela si praktická řešení modelových situací, které mohou nastat při zahraniční výměně studentů. Zábava, nové jazykové znalosti a motivace zúčastnit se výměny.

Eliška Turecká, Gymnázium Pierra de Coubertina Tábor

Už se těším na další kurz. Čím dál míň se bojím mluvit. Díky!

Lea Doudová

body z dotazníku zpětné vazby:

V dotazníku zpětné vazby měli účastníci ohodnotit body na škále 1 – 10 (10 bodů = nejlepší) program, organizaci kurzu a ubytování.

Děkujeme.